you can find severall things on my forum,tips for the computer,information abouth sarcoidos,fotos
 
IndexRegistrerenKalenderGalerijFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenInloggen
I am still looking for people who want to join my site. So if you are up for that just register yourself.I am also open for further suggestions about improving my site.
Clock
ShoutMix

ShoutMix chat widget
Zoeken
 
 

Geef resultaten weer als:
 
Rechercher Geavanceerd zoeken
Wie is er online?
Er zijn in totaal 1 gebruiker online :: 0 Geregistreerd, 0 verborgen en 1 gast

Geen

Het hoogste aantal gelijktijdige online gebruikers is 10. Dit aantal is bereikt op vr jan 25, 2013 9:53 pm.

Deel | 
 

 Besnier Boeck/Sarcoïdose Belangenvereniging Nederland

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Frans
Admin
Admin
avatar

Aantal berichten : 77
Points : 202
Join date : 08-05-09
Leeftijd : 52
Woonplaats : Emmen

BerichtOnderwerp: Besnier Boeck/Sarcoïdose Belangenvereniging Nederland   wo mei 27, 2009 1:20 pm

Besnier Boeck/Sarcoïdose Belangenvereniging Nederland

De doelstellingen van de BBSBN

Het is duidelijk dat er een sterke behoefte bestaat aan voorlichting betreffende de complexe aard van sarcoïdose als aandoening en de hieraan gelieerde omgevingsinvloeden en gevolgen. In een notendop luiden de doelstellingen van de BBSBN dan ook:

- het informeren van de patiënt, directe omgeving en betrokkenen,
- het bevorderen van kennis over de verschijnselen en klachten van de sarcoïdose patiënt onder andere door het geven van voorlichting en informatie aan huisartsen en specialisten door medisch deskundigen in verschillende disciplines,

- het bevorderen van en meewerken aan wetenschappelijk onderzoek,
- activiteiten zoals medewerking aan gezondheidsbeurzen, symposia, het organiseren van regionale bijeenkomsten, enzovoorts.

De patiëntenverenging wordt draaiende gehouden door een ploeg vrijwilligers, betaalde krachten en een Medische Adviesraad. Het bestuur bestaat uit patiënten en hun partners.

Het DB vergadert in principe tien keer per jaar. Het AB vergadert in principe vier maal per jaar. Daarnaast wordt jaarlijks een Algemene Ledenvergadering (ALV) gehouden waarin het bestuur rekening en verantwoording aflegt en de leden de begroting en het beleidsplan voor het lopend jaar ter beoordeling krijgen voorgelegd. Het DB houdt zich bezig met het ontwikkelen van beleid en bewaakt de dagelijkse gang van zaken. De notulen van deze vergaderingen worden ingebracht in de vergaderingen van het AB. De voorstellen ingebracht door het DB worden aan het AB voorgelegd en in stemming gebracht.

Medische Adviesraad (MAR)

In deze raad hebben 15 specialisten zitting van verschillende disciplines die beroepshalve te maken hebben met de sarcoïdose patiënt. Zij ondersteunen het bestuur op medisch gebied.

Algemene Adviesraad (AAR)

In deze raad hebben 8 leden van verschillende disciplines zitting, te weten advocaat, verzekeringsarts bedrijfsvereniging, homeopathisch arts, fysiotherapeute, psychologe, gezondheidsjurist, sociaal-juridisch adviseur en een dominee. Zij ondersteunen het bestuur op diverse terreinen.

Contactpersonen werk

Binnen onze vereniging zijn ca. 35 contactpersonen verspreid over heel Nederland actief. Zij worden aangestuurd door de landelijke coördinator. De contactpersonen worden door ons opgeleid om deze taak te kunnen uitoefenen. Regelmatig zijn er ontmoetingen en wordt er informatie uitgewisseld. Indien U eens een samenkomst bij U in de buurt wilt bezoeken kunt U het beste contact opnemen met ons kantoor.

Sarcoïdose Nieuws

Ten behoeve van de uitgifte van het blad "Sarcoïdose Nieuws" hebben wij een redactieteam, bestaande uit 6 personen, die elk verantwoordelijk zijn voor een bepaalde rubriek in het blad. Eénmaal per jaar wordt door het redactieteam vergaderd waarbij de kwaliteit van het blad wordt geëvalueerd. Vanzelfsprekend zijn bijdragen van patiënten en anderszins betrokkenen altijd welkom.

Meer informatie

Als lid van de vereniging kunt u gebruikmaken van alle faciliteiten die de vereniging u te bieden heeft. Daarnaast ontvangt u viermaal per jaar het verenigingsblad "Sarcoïdose Nieuws".
Voor meer informatie over de ziekte en/of over de vereniging is een uitgebreid informatiepakket beschikbaar. Dit pakket is te bestellen door overmaking van € 6.00 op gironummer 5355468 t.n.v. Besnier Boeck/Sarcoïdose Belangenvereniging Nederland te Amsterdam onder vermelding van 'informatiepakket'. De contributie voor het lidmaatschap bedraagt € 19.29 op jaarbasis.
Voor alle overige informatie en vragen kunt u zich wenden tot ons secretariaat van de BBSBN.

Besnier Boeck/Sarcoïdose Belangenvereniging Nederland

p/a VU-Ziekenhuis Amsterdam
Hoogbouw kamer H 309
Postbus 7057
1007 MB Amsterdam
tel/faxnr. 020-4443204
e-mail: sarcoidose.info@VUmc.nl

Met dank aan de BBSBN.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://franskuiper.forum-motion.com
 
Besnier Boeck/Sarcoïdose Belangenvereniging Nederland
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Frans-Kuiper Forum en Website :: Sarcoidose-
Ga naar: